פרגולות בטון הן גדולות, הן מעצבות, יפות – ועדיין, הדעות חלוקות בין האנשים, חלקם אוהבים אותן יותר וחלקם פחות. אלו הן פרגולות הבטון: בניית פרגולות מסוג זה נפוצה מאוד בישראל במהלך השנים האחרונות. הפרגולה עצמה מחוברת לבית ונבנית עוד במהלך בנית השלד, מה שהופך אותה לחזקה מאוד מכיוון שהקורות שלה שקועות בקירות או בתקרה – ובנוסף, נהנים מפרגולה מיוחדת שמשלתבת נהדר בנראות והמבנה של הבית!
פרגולות בטון: יתרונות
אז נתחיל מהחומר עצמו – הבטון, כמו שכולם יודעים, הוא חומר גלם חזק מאוד ומסיבי, חומר שמאפשר יצירת עבודות מרשימות ובעלות מראה ועיצוב ייחודי, במקביל ליציבות אופטימלית. אין ספק שבניית פרגולת בטון מתוכננת בצורה איכותית – היא תישאר שם לאורך עשרות שנים.
בין אם בוחרים להתקין את פרגולת בטון בשלב השלד תוך כדי בניית הבית, או ע"י ציקת קורות בטון בנפרד לאחר סיום הבנייה – מדובר על שיטת בניית ש(לרוב) תיה הרבה יותר זולה מבחינה כלכלית עבורכם, לעומת התקנה של פרגולה שלמה מאלומיניום, מה שיפנה לכם אפילו תקציב להוסיף לה קישוטים שונים כמו תאורות לד איכותיות או סגירות חורף.
את הרווחים שבין קורות הבטון, רוב האנשים נוטים לכסות באמצעות שלבי אלומיניום להצללה מלאה, או אף לקרות אותה באופן מלא על מנת להשיג גם קירוי מפני גשם. לעיתים, משתמשים גם בחומר חצי שקוף כמו פוליקרבונט. והתוצאות הן – פרגולה מהממת ונוחה לשימוש, הדורשת תחזוקה מעטה מאוד ומשתלבת עם מרא הבית בצורה מושלמת בעקבות שימוש בקורות בטון.
כמובן שישנה אפשרות לייצר קורות בטון בהמוןן צורות וגדלים ולעצב פרגולה בהתאמה אישית – מעוקלות, מרובעות מלבניות, או בכל אופציה שהדמיון מאפש לכם לחשוב עליה! הצורות המעניינות יוסיפו הרבה מאוד אופי (ויופי) לחצר שלכם.
פרגולות בטון: חסרונות
אז בשונה מפרגולות אלומיניום בלבד -את פרגולות הבטון יש לתחזק מפעם לפעם על מנת לשמור על המראה שלהן. התחזוק של פרגולת בטו ידרוש מכם אחת לכמה שנים לצבוע ולטייח סדקים שנוצרו בבטון עצמו, לוודא שהשלבים בגג של הפרגולה יושבים וצמודים היטב למקומם – ובמידה ומותקנת בה מעכת ניקוז מים, יש גם לוודא את תקינותה ושהיא איננה חסומה כמובן.
לסיכום, פרגולת בטון הכוללת שלבי אלומיניום לקירוי, שתוכננה לפי סטנדרטי עיצוב ברמה גבוהה, תשרת אתכם לאורך שנים ארוכות וטובות – וכמובן, תהיה מרהיבה ביופיה!